WorkshopsSkriewer staat sterk in didactisch en pedagogisch onderbouwde theaterworkshops waarbij gestreefd wordt naar het ontdekken en ontginnen van de creativiteit van de deelnemers. Van PEUTERS tot VOLWASSENEN, geen enkel wezen is bestand tegen het theatervirus die in deze actieve werkwinkels toegediend wordt.

.

Vooral DOEN is de boodschap. Zitten en luisteren, daar doen we met Skriewer niet aan mee!

.

De meeste workshops worden aangeboden in dagdelen van 3u. (In andere gevallen staat de duurtijd vermeld).

.

Langere periodes/stages of kortere sessies rond een zelfde thema kunnen ook op aanvraag.

.

.

     VOOR ALLE LEEFTIJDEN

.

 • De Rasperie
  .

De Rasperie is een mobiele verffabriek.

Kinderen maken eerst zelf verf om er dan mee aan de slag te gaan. De verf kan gebruikt worden op alle oppervlakken en is makkelijk uitwasbaar/wegspoelbaar.

.

.

.

.

     VOOR PEUTERS EN KLEUTERS

.

 • Drama en theater
  .

  voor de allerkleinsten! De kleuters zijn de baas in deze workshop.
  Zij verzinnen, creëren en bouwen hun eigen verhaal. 1000 videocassettes geven vorm aan dat verhaal.
  Spelen en beleven is het belangrijkste. (max. 1u per groep, kan ook voor 6-9 jaar)

  .


  .

  .

  .

          VOOR 6-12 JAAR
.

 • Joupaux. (vanaf 9 jaar)
  .

  Met krantenpapier aan de slag als modeontwerper. Tijdens deze workshop leer je hoeden maken die het bord ‘pas op, zwenkt uit’ verdienen. Scheuren, rollen, vouwen en kreuken om van iets oud iets nieuws te maken.
  .

.

 • Objectentheater.
  .

  Poppentheater maar dan met voorwerpen uit moeders huishoudkast. Stofzuigers, soeplepels, potten en pannen komen tot leven met eenvoudige handelingen. Hoe laat je iedereen geloven dat een voorwerp leeft?
  .

 • Bewegingstheater.
  .

  Een workshop waarbij de meest stijve planken omgevormd worden tot de meest buigzame schellen hout die je maar kan bedenken. Heel veel aandacht gaat uit naar houdingen en bewegingen in theater. Zonder woorden toch een verhaal vertellen. Zoeken naar bewegingen die een publiek beroeren.
  .

.

 • Improvisatietheater.
  .

  Of met andere woorden: ‘hoe ontstaat theater vanuit het niets?’ Onzinnige en zinnige theatermomenten ontstaan vaak vanuit improvisatie. Deze workshop leert je hoe je beter kunt improviseren. Steek je medespelers de loef af met jouw krankzinnige ideeën.
  .

 • Schimmenspel.
  .

  Na deze workshop zal het licht aansteken nooit meer hetzelfde zijn. Poppetjes op stokjes laten bewegen. Schaduwen vertellen eigen verzonnen verhalen. Nostalgie en zoveel meer!
  .

.

 • Clownerie.
  .

  Tijdens deze workshop nemen we ruim de tijd om de clown uit te hangen. Zoek de clown in jezelf waarbij de Bassies en pipos van deze wereld verkleuren van jaloezie. Elkaar schoppen en slaan, uitglijden over een bananenschil, achtervolgingen… DE grootste clichés komen als eerste aan bod!
  .

.

 • Levende standbeelden.
  .

  Staan en blijven staan. Hoe voelt het om een standbeeld te zijn? En kan je wel zolang stil staan? In deze workshop leer je de knepen van het ‘standbeeld zijn’. Concentratie, meditatie, spanning en ontspanning en een hoop creativiteit zijn de belangrijkste ingrediënten.
  .

.

.

.

           VOOR 12 JAAR EN OUDER
.

 • Alle workshops voor 6-12 jaar, behalve ‘Voorlezen kan je ook zelf’ en ‘levende standbeelden’ worden ook gegeven aan 12 jaar en ouder. Natuurlijk wordt het niveau dan aangepast.

.